Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is het samen met anderen realiseren van een plan. Ondernemers die op zoek zijn naar financiering, betrokkenheid en/of marketing, kunnen gebruik maken van crowdfunding. Door hun eigen netwerk te activeren kunnen zij hun bedrijf starten of uitbreiden.

Hoe werkt crowdfunding?
Bij crowdfunding legt een ondernemer zijn plannen voor aan de crowd. Als zij enthousiast zijn, zullen zij investeren. Wanneer het bedrag dat de ondernemer nodig heeft wordt behaald, kan het plan uitgevoerd worden. 

Crowdfunding starten
Of je nou startende of gevestigde ondernemer bent, crowdfunding kan je helpen verder te komen met je plan. Niet alleen haal je financiering op, maar je creëert ook betrokkenheid en ambassadeurs. Om succesvol te crowdfunden moet je je plan helder hebben en op alle mogelijke manieren gaan verspreiden. Wij kunnen je daarbij helpen.

Maar crowdfunding is niet gemakkelijk: Meer dan 50% van alle campagnes haalt niet het beoogde resultaat. Dat ligt meestal niet aan het idee of de initiatiefnemer. Vaak is een gebrekkige voorbereiding de oorzaak. Maak niet die fout en laat je begeleiden door crowdfunding specialisten van Lovetofund.