Stained Glass Geek

Hi! Wij zijn Arjan Boeve (rechts) en Marien Heiboer (links) en samen zijn wij Stained Glass Geek: wij innoveren het ambacht van glas in lood!Het verhaal van Stained Glass Geek begon, zoals het een spannend avontuur betaamt, op een oude boerderij in het Franse Normandië. Anderhalf jaar geleden maakte Arjan vanuit die boerderij - waar hij ook woonde - zijn eerste glas-in-lood stukken. Arjan: “Het ontwerpen van glas-in-lood, wat mij betreft de mooiste kunstvorm die er is, heeft me altijd geboeid. De kleuren zijn zo rijk en het medium dwingt ertoe grafisch te werk te gaan."

Om mijn leerproces te versnellen kreeg ik het idee om ontwerpen te maken die interessant zouden zijn voor een breed publiek en daarom ook verkocht konden worden. Tegelijk moest het glaswerk dat ik zou maken anders zijn dan het gebruikelijke dat met glas in lood geassocieerd wordt: kerken, bovenlichten of de bekende engeltjes.


Al snel legde ik de link met de geeky popcultuur, bekende karakters en beeldmerken uit populaire films, tv-series en videogames. Ik voel me erg thuis in deze cultuur en het leek me zo gaaf om deze digitale wereld tastbaar te maken in mijn favoriete kunstvorm. Marien Heiboer, al jaren vriend en creatief collega, zag direct de potentie van het glas-in-loodwerk en reisde naar Normandië toe om samen met mij Stained Glass Geek te stichten.

Wie zijn de geeks?

Marien Heiboer (40) komt uit Zeeland en is opgevoed om dingen te repareren in plaats van ze nieuw te kopen. Toen zijn gitaar kapot ging, verzamelde hij de juiste gereedschappen en materialen en maakte hij zelf een nieuwe. Zo is Marien. Voor Stained Glass Geek is hij onmisbaar als technische kracht, die de eeuwenoude technieken tot op de millimeter nauwkeurig in zijn vingers heeft. Al het klassieke loodwerk komt uit zijn vakbekwame handen. Hij is de ambachtsman die het restaureren van glas-in-lood tot een kunstvorm weet te verheffen.

Arjan Boeve (30) uit Zwolle werd tijdens zijn studie aan de Kunstacademie al Arjan de Am-bachtsman genoemd. Hij begon zijn creatieve carrière met het maken van animatiefilms en illustraties in kinderboeken, waaronder voor de bekende Nederlandse dichter en schrijver Toon Tellegen. Net als Dick Bruna was Arjan al op vroege leeftijd op zoek naar het vereenvoudigen van beeld, iets dat perfect van pas komt in zijn grootste passie: glas-in-lood. Arjan - altijd aangetrokken tot oude ambachten - ziet zichzelf als artiest, die glas-in-lood gebruikt als middel om iconische beelden uit de popcultuur vorm te geven. Zijn doel is het meegeven van de glas-in-lood traditie aan een volledig nieuwe generatie creatievelingen.Stained Geek Glass familie!

Wat anderhalf jaar geleden in Normandië begon is inmiddels flink gegroeid. Op dit moment hebben we de eerste 200 klanten bediend, genieten we van internationale media-aandacht, mochten we voor het Wijnhuis in Zwolle een prachtige opdracht realiseren en hebben we meer dan 3 miljoen mensen bereikt met ons laatste passie project in samenwerking met Leo de Wijs.


Er is veel vraag naar onze producten en daarom willen we blijven groeien. Om dat goed te kunnen doen moeten we onze werkplaats vergroten en verbeteren. Het is een belangrijke stap die we gaan zetten: Met meer werkplekken en meer apparatuur kunnen we vanaf september 2017 de eerste stagairs welkom heten en zullen we ook van start gaan met cursussen en workshops. Dit allemaal om mensen op te leiden voor wanneer de vraag nog verder toeneemt en we nog meer handen nodig hebben het werk te verzetten. ‘The sky is the limit’ en om ook écht te gaan vliegen hebben we jouw hulp nodig. Wordt onderdeel van de Stained Geek Glass familie en help ons groeien!


Wat hebben we nodig?

We breiden onze werkplek uit met de ruimte die naast onze huidige werkplek is. De bedoeling is dat we deze opknappen, aan onze huidige werkplek aansluiten en verder inrichten met 2 nieuwe werkbanken en apparatuur. Daarnaast investeren we een deel in veiligheid. Denk aan een vaste plek met afzuiging om veilig te werken met chemicalien en giftige dampen. We hebben hiervoor € 7.500 nodig.

Waar help je ons concreet mee?

- Het betrekken en opknappen van de extra ruimte
- goede afzuiging zodat de giftige dampen gefilterd worden
- twee professionele werkbanken, op de juiste hoogte gemaakt door Jelte Slot van Zwollelasser.nl
- Uitbreiding van gereedschappen, zodat we ook workshops kunnen gaan geven voor groepen tot 12 personen.
- Een uitbreiding van onze glasbibliotheek.

Wat als we meer dan ons doelbedrag halen?

Als we meer dan € 7.500 ophalen is dat super gaaf! Want, naast de beoogde uitbreiding hebben we nog een paar dingen op onze wishlist staan:

- een opslagruimte naast de werkplek
- professionalisering van de webshop
- drukwerk. We willen dat de klantbeleving klopt met de kwaliteit van het product.

Wat geven we jou in ruil voor je hulp?

Wij hebben jou nodig om deze volgende fase in onze onderneming te bereiken. Als beloning gaan we hard aan het werk om een uniek object voor je te maken. Wanneer de crowdfuding is geslaag ben je welkom op ons supportersfeest, waar jij jouw unieke glas-in-lood object ontvangt. Zo vieren we samen feest!

Wat denk je van een op Super Mario geïnspireerde "Zwolle Mushroom"?


Daarnaast hebben we ook een klein aantal sierborden met een "Geeky meets Zwolle"-thema en willen we voor de echte liefhebbers hun Zwolse woonwijk realiseren in glas-in-lood. Of ons meest verkochte ontwerp "Het glazen hart"? Natuurlijk maken we ook de "Ster van Zwolle" na in glas-in-lood. Dat zien we toch wel als de kroon op onze crowdfundingactie. Ook nodigen we graag bedrijven uit om mee te doen. Het lijkt ons super gaaf om jouw bedrijfslogo vorm te geven in glas-in-lood. Tot slot kun je alvast een plekje reserveren voor onze cursussen en workshops, waarmee we na de zomer gaan starten.


Wordt onderdeel van de Stained Glass Geek familie!

Als je besluit om in ons te investeren, dan verwelkomen wij je graag in de Glass Geek familie. Wij zouden het leuk vinden als je zoveel mogelijk andere familieleden, vrienden, kennissen en collega’s attent maakt op Stained Glass Geek. We nodigen je graag uit deel te nemen aan deze crowdfundactie en ons te volgen op facebook en/of instagram.

Contact opnemen?

Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog een aantal vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en beantwoorden met plezier al jouw vragen. Of als je een project op maat in gedachten hebt: Stuur een email met je vragen en je contactgegevens naar stainedglassgeek@gmail.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Alvast bedankt!

€ 200J.P. de Gier

€ 500F.B. Sas

€ 60Tjarda Garlich

€ 600Pixelpillow

Arjan is een echte vakman en bovendien erg sympathiek. Hij komt er wil!

€ 100Karin Buth

€ 20Jeroen Driehuis

Alle kleine beetjes helpen. Heel veel succes om tot de 100% te komen!

€ 500Anneke de Wijs - Vink

Ik verheug mij erop meer werk van jullie te zien! Jullie maken prachtig glas-in-lood.

€ 350Esmee Pater

Lieve Arjan, steeds dichterbij de eindstreep. Fantastisch wat je doet. Je hebt het van harte verdiend! Op naar de 100%!

€ 700Leo de Wijs

€ 50

Prachtig ambacht in een modern en vernieuwend jasje. Om te hebben!

€ 100Elja Grubben

€ 20Ferna Jalink

Succes mannen, met jullie mooie ambacht!

€ 130Raymond Lipman

€ 50Chris Nieuwland

€ 700Pixelpillow

Heel veel succes!

€ 300Ineke Schaap

€ 75

Succes mannen! Fijne herinneringen aan Frankrijk ; )

€ 30Janneco 't Hart

€ 210Bob Breeman

€ 100

Geweldig, dat het oude ambacht, het maken van "glas in lood" in deze tijd een nieuw leven krijgt. Succes !

€ 350Jan Aberson

€ 750Tradecast BV

Heel veel succes!

€ 500

€ 200

Succes

€ 350M Oosterhuis

€ 50Carlien Laarman

€ 500Chris Nieuwland

€ 20Esmee Pater

Alvast een eerste steuntje in de rug. Wat een onwijs gave items maken jullie, die 100% gaan jullie gegarandeerd halen!

€ 500Tini Oosterhuis-van der Veen

€ 25Suzan Weerd

€ 100Alexander Van de Koevering

€ 50Chris Nieuwland

€ 75Annemiek Meinster

€8.265(110%)

  • Minimaal€7.500Tot maximaal€15.000
Voorverkoopcampagne
  • 33 Investeerders
  • Succesvol tot de campagne sluit.

  • Beloningen
  • Investeringen
  • Doelgroepomschrijving
  • Social