Plokko


Ik ben Albert Barth, oprichter van Plokko. Samen met meubelmaker Tonny Scholten en een groep designers hebben we Plokko ontworpen. Het is alweer twee jaar geleden dat ik begon met een ambitieus project. Ik wilde een meubelstuk met een 3d printer maken. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn, want 3d printen gaat (nog) niet zo snel en hoe maak je nou iets dat echt stevig is? Na twee jaar kunnen wij zeggen dat het ons gelukt is. We hebben een uiterst handige connector ontworpen. Met deze connector (we noemen het Plokko’s) kun jij zelf constructies maken. Jij bent vanaf nu de maker en ontwerper van je eigen lamp, kast of wat je ook bedenkt! Nu we het ontwerp af hebben, willen we beginnen met de productie. En jij kunt mij helpen met de volgende stap: het aanschaffen van de productiemachines en het opstarten van de productie.

Wat is Plokko?

Modulair
Plokko is een modulair systeem. De basis onderdelen zijn: connectoren (Plokko’s), stokjes en plankjes. Met deze onderdelen kan je objecten ontwerpen en maken. Denk aan kasten, lampen, grote beesten, etc. De objecten die je met Plokko hebt gemaakt, kan je zonder problemen weer veranderen in een nieuw object.

Groot en klein
Plokko is zowel klein, groot en als je het wilt zelfs nog groter. Je kan er -als proef- in het klein een kast mee ontwerpen en maken. En ‘m daarna 2,5 x zo groot nabouwen. Grote en kleine Plokko’s kun je ook combineren. Daardoor kan je kleine (dunnere) plankjes in een grote kast monteren. Dat is super handig!

Circulair en duurzaam
In basis is het product van ons volledig circulair. Stel je hebt ooit een keer een kast gemaakt van Plokko, maar….. je gaat verhuizen. Je kan de kast dan afbreken en elders weer opbouwen. Plokko is gemaakt van duurzaam biobased plastic. En van gelakt beukenhout. Blijven er onderdelen over? De Plokko’s kunnen naar ons geretourneerd worden. Ze zullen dan hergebruikt worden voor de productie van nieuwe Plokko’s.

Community
Op onze website zijn we de basis aan het leggen van onze online community. Hier kan je ontwerpen downloaden en bestellen. Heb je zelf een ontwerp gemaakt? Dan kan je op de online community je eigen ontwerpen delen met de wereld. Oh ja, zolang de community nog niet af is, kan je je ontwerpen naar ons mailen. We zijn benieuwd wat jij ontwerpt!

Made in Zwolle
Plokko is bedacht in Zwolle. En we gaan het produceren in Zwolle. Dat willen we ook blijven doen. We gaan niet naar China. We blijven hier. Je kan onze productielijn (in wording) bekijken bij het Green PAC iLab aan de Ceintuurbaan 15. Ons kantoor (en creatieve team) zit in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat 3. Wil je komen kijken, maak dan wel even een afspraak!

Op maat geproduceerd met 3d printers
Plokko’s worden geprint is onze 3d print farm. Heel veel 3d printers staan dag en nacht klaar voor de productie van Plokko’s. Bestel jij vandaag een kast? Dan zorgen we dat vandaag de 3d printers beginnen te printen. Binnen enkele dagen kan je dan de onderdelen voor jouw eigen kast thuis verwachten.

Verslavend
We moeten je wel waarschuwen: Plokko is enorm verslavend. Als je eenmaal een paar Plokko’s in je handen hebt, laat je ze niet makkelijk meer los. We zien dat mensen de neiging hebben de hele tijd Plokko's in en uit elkaar te trekken. Soms tot het neurotische toe. Het kan daarin ook heel afleidend zijn. Zeg dus niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Ons team

Uitvinder Albert Barth en meubelmaker Tonny Scholten zijn de vaste basis van het Plokko team. We worden daarbij gefaciliteerd door Kleinkunstig op het gebied van administratie en huisvesting.

Albert Barth is al ruim 11 jaar ondernemer en directeur van Kleinkunstig. Hij heeft dit bedrijf opgericht en laten groeien tot wat het nu is. Inmiddels werken er bij Kleinkunstig tien mensen. Per jaar verzorgen onze 250 docenten workshops in theater, dans, muziek, beeldende vakken aan zo’n 50.000 leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

Meubelmaker Tonny Scholten is een gedegen vakman met meer dan 40 jaar werkervaring. Hij is vanaf de werkvloer opgeklommen tot productiemanager en heeft in die rol diverse grote productielijnen opgezet. Bij Plokko werkt hij inmiddels drie dagen per week en is hij hoofdverantwoordelijke voor de productielijnen. Naast Tonny en Albert werken er bij Plokko ook altijd meerdere stagiaires. Momenteel zijn dat: Lennart, Joel, Suzanne, Rixt en Jesse.Waar kan ik Plokko bekijken?
Je kan Plokko bekijken bij Pistache Zwolle en bij ons op kantoor aan de Esdoornstraat 3. Plokko gaan we in de toekomst aanbieden via onze eigen webshop, retailers (denk aan Pistache Zwolle) en andere online webshops.Wat is er al geïnvesteerd?
Als ondernemer heb ik in de afgelopen jaren, samen met mijn team, vele duizenden uren geïnvesteerd in de ontwikkeling van Plokko. Daarnaast zijn er vele tienduizenden euro's geïnvesteerd in de aanvraag van ons patent, software, 3d printers, vele honderden kilo's filament, onze Gabiani freesmachine en kantoorhuur. Nu hebben we jou hulp nodig voor de volgende stap.

Wat hebben we nodig?
We hebben een financieringsbehoefte van minimaal 40.000 euro. Daarmee gaan we de volgende machines kopen:

 • Afkortmachine stokje
 • Laser graveermachine
 • Afzuigmachine
 • Verpakkingsmachine
 • 3d print farm met twintig stuks 3d printers
 • Inrichting productieruimte
 • Lopende band

Als we meer dan 40.000 euro ophalen, dan hoeven we minder geld te lenen bij de bank voor onze overige kosten. Wel zo prettig.

Waarom crowdfunding?

De afgelopen periode hebben we zelf veel tijd, energie en geld gestoken in waar we nu staan en daar zijn we trots op. We beschikken echter niet over het geld om de productiemachines aan te schaffen. Door jouw investering maak je Plokko mogelijk.

Plokko is een product om trots op te zijn. Onze kast, de lampen, het zijn producten die je aan anderen wilt laten zien. Je wilt ze graag in je huis neerzetten en/of ophangen. Het is super dat er al veel mensen blij van worden en dat wil ik graag samen met jou verder uitdragen. Wij geloven dat wij de basis aan het leggen zijn van een grote community die aan de slag zal gaan met Plokko. Door deel te nemen aan deze crowdfunding laat je weten dat je deel wilt zijn van onze community en mee wilt bouwen aan Plokko.

Product kopen of geld lenen?

Je kunt ons ondersteunen door een product te kopen of ons geld te lenen. Beide mag natuurlijk ook! Iedere supporter ontvangt daarnaast:
- een uitnodiging om langs te komen bij de officiële opening van onze eerste productielijn;
- toegang tot het grootste makerfestival van Nederland in Twente inclusief een gratis programmaboekje.

Product kopen?
Als je interesse hebt om één van onze producten te kopen dan heb je de keuze uit lampen, een (modulaire) kast, een neushoorn (echt waar!) en een ontwerp & maak pakket. Tijdens de campagne bieden we deze producten aan met een korting van maar liefst 25% op de geadviseerde verkoopprijs.

Geld lenen
Investeren in Plokko kan al vanaf 50 euro. Na drie jaar wordt jouw investering terugbetaald tegen een rente van 5% per jaar. Het totale rendement van je investering is dus 15%.Word jij ambassadeur van Plokko?
Als je besluit in Plokko te investeren, dan hoop ik dat je daarmee ook ambassadeur wordt. Ik zou het leuk vinden als je zoveel mogelijk familie, vrienden, kennissen en collega’s attent maakt op Plokko. Daarnaast kun je Plokko volgen op Instagram, Facebook en Twitter.

Contact opnemen?

Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog een aantal vragen? Ik sta je graag te woord en beantwoord met plezier al jouw vragen. Stuur een email met je vragen en je contactgegevens naar albert@plokko.com en ik neem contact met je op.

€ 200

Een mooi product waarbij de creativiteit in je begint op te borrelen. Heel veel succes!

€ 50

gooood luck!

€ 1000Bart Jansen

€ 250Vincent Van Itterzon

€ 50Ingmar Otter

Heel veel succes! Vooruitstrevend en mooi concept

€ 150

Heel goed idee, past helemaal in deze tijd. Circulaire economie heeft de toekomst.

€ 250

Ik vindt het een vooruitstrevend en interessant project, dus ik heb daar wel geloof in en wil daar wel in investeren.

€ 1000Mark Aalders

€ 600Martijn Staal

€ 250

Leuk, vindingrijk product. Ik kan me zo maar voorstellen dat het een groot succes wordt!

€ 528Arjan de Vries

Gefeliciteerd Albert! Heel veel succes.

€ 1200

Heel veel succes!

€ 50Bart Hagedoorn

Plokko geeft creativiteit vrij spel. Dat spreekt mij aan!

€ 300JS Poorta

€ 50hans liefhebber

€ 1000Beatrijs Dijkman

€ 400Wouter van Osch

Super creatief en uit mijn eigen Zwolle. Prachtig! Veel succes!

€ 219Wietske Breet

€ 500Zita Pels

€ 220Ditmar Den engelsen

€ 555Jurrit Hof

€ 500

€ 50Adrienne Bakker

€ 1000E. Boersma

€ 159Hogeschool Windesheim/Greenpac ilab Stichting

€ 250Peter Kerklaan

€ 100Eeke Anne de Ruig

Succes! Het circulaire aspect spreekt me erg aan.

€ 500

€ 100Roelof Vries

€ 1000Arne Driessen

€ 100

Succes!

€ 200Marije (Roast.nl) Vermaas

Top idee! Nu al zin om ermee te knutselen :)

€ 1000

€ 1000

Het lijkt me een erg mooi, goed, duurzaam systeem, en ook zeker belangrijk: milieuvriendelijk!

€ 250Thomas Kuipers

€ 300

€ 75Ageda Venema

Mooi idee! Succes.

€ 400

€ 100Nynke Kokmeijer

€ 150Ineziatief concept & communicatie

Als CC-buurvrouw zit ik met mijn neus bovenop de Plokko-ontwikkelingen! Ik gun Albert zijn succes met dit concept.

€ 225

Succes!

€ 1000Joachim Verhagen

€ 100G Dijkstra

€ 250Jeroen Pot

€ 50Dutch Button Works , een eenmanszaak

Albert Barth is een echte doorzetter. Ik zie zelf veel perspectief in knutselen met Plokko. Sukses!!! Jan Taco

€ 50Corinne en Henricus Tijsseling

Wauw, ik kan gaan bouwen en modeleren! Plokko heeft zoveel mogelijkheden!

€ 1000Corinne en Henricus Tijsseling

Plokko haalt mijn mijn creatieviteit naar boven!

€ 100Jan Meurs

€ 150

Albert, wat een avontuur! Ik doe graag een stukje mee.

€ 200Frank Knol

€ 10000

Zonder inbussleutel kast bouwen is handig dus misschien is straks de "plokkie" te koop samen met Zwolse balletjes ;-)

€ 300Ton Schutte

€ 50Sandra De Wolff

Mooi iniatief veel succes ermee

€ 250Marloes lange klomp

€ 1000

Hi Lui, veel succes, ik hoop dat het jullie gaat lukken!!

€ 50Studio Sandra Gortemaker Eenmanszaak

€ 2000

Plokko is technisch een mooi product.

€ 100Qauthar Saleh

€ 159Katja Scholing

€ 100Evelyn Grooten

€ 500Berendina Beuving

€ 260

succes met dit initiatief!

€ 200Natasja De Kok

€ 1500Wytske Breedijk

€ 150

S6 met de start

€ 1000Jeroen Zuidberg

€ 100Gerrit Herwig

€ 400

Hoi Albert, veel succes met Plokko. Mocht je ooit iemand zoeken om kritisch mee te denken dan mag je me altijd bellen.

€ 1000Co van Welbergen

Ik hoop dat dit project slaagt ! Zeer interessant. Succes Albert en jouw team.

€ 500Gerrit Kuiper

€ 50Nanning Barth

Top Albert. Het ziet er goed uit. Veel succes.

€ 1000Robert Korsloot / RCS Participaties B.V.

Leuk om een vernieuwend initiatief te ondersteunen! Ik wens Plokko veel succes en meer baanbrekende ideeen.

€ 100ingmar bertelsen

Kom op albert! je kan het !

€ 50Move Your Crowd

Gaaf project: Succes met de campagne!

€ 1500

3d Printen is een revolutionaire techniek. Je kunt nieuwe vormen maken, anders dan het bekende.

€ 2000Het Beurskantoor BV

Wij investeren omdat wij Albert Barth kennen als betrouwbare ondernemer met een goed gevoel voor kansen en risico's.

€ 200Frank Huising

€ 50Team Kleinkunstig Ondernemingsraad

€ 50Heidi Duineveld

Wat een leuk idee. Mooie designlampen en nog duurzaam ook. Succes met je onderneming.

€43.800(109%)

 • Minimaal€40.000Tot maximaal€80.000
Leencampagne
 • 79 Investeerders
 • Info15% totaalrendement
  5% nominaal jaarrendement
  4.77% effectief jaarrendement
 • Succesvol tot de campagne sluit.
  Looptijd van de lening: 36 maanden.

€43.800(109%)

 • Minimaal€40.000Tot maximaal€80.000
Voorverkoopcampagne
 • 79 Investeerders
 • Succesvol tot de campagne sluit.

 • Beloningen
 • Investeringen
 • Doelgroepomschrijving
 • Social