Mens & Kinders


Mens & Kinders
Wij, Jorien Leidekker en Jiska Cremers - van der Lee, beide moeder van jonge kinderen, missen een plek in Zwolle waar je écht welkom bent met je kind(eren). Waar je gezellig een kopje koffie kan drinken, kan winkelen of kan sporten terwijl je kind rustig kan spelen, knutselen of bewegen.

Mens & Kinders is een winkel met de mogelijkheid om (samen met je kind) te sporten en tegelijkertijd een gezellige plek om een goede kop koffie te drinken. Het is een plek waar ouders (of opa’s en oma’s) elkaar ontmoeten, maar ook een plek waar je rustig alleen kan zitten. De ruimte is ingericht voor ouder en kind: er is voldoende ruimte voor de kinderwagen, een fijne ruimte om te verschonen en ook een flesje opwarmen of borstvoeding geven is bij ons geen probleem.

Ook is het mogelijk om bij Mens & Kinders je kraamfeest, een babyshower of een kinderfeestje te organiseren. Binnen ons concept zijn er verschillende mede-ondernemers die activiteiten organiseren, waaronder lactatiekundige zorg, zwangerschapscursussen, ouder- en kindcoaching, danslessen en workshops.

Het huidige Borstvoedingscentrum Zwolle komt als shop-in-shop in onze winkel. Door deze unieke samenwerkingen kunnen wij een breed aanbod leveren aan activiteiten, cursussen en workshops voor de doelgroep. Om dit alles mogelijk te maken hebben we een uniek pand aan de Assendorperstraat 66 in Zwolle gehuurd waar een winkel- en cafégedeelte aan de voorzijde gecombineerd wordt met een grote zaal aan de achterzijde van het pand. Kortom: alles onder 1 dak!Wie zijn wij?
Jorien: “Samen met mijn vriend en twee kinderen woon ik in Assendorp. Ik heb de opleiding tot docent lichamelijke opvoeding afgerond en ben gespecialiseerd in personal training en het trainen van vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Al 10 jaar geef ik trainingen en instructies aan zowel grote als kleine groepen en individuen. De laatste jaren richt ik me vooral op kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. In de baby- en peutertijd van mijn kinderen was er nog geen mogelijkheid om met je kind te sporten in Zwolle en zodoende geef ik sinds anderhalf jaar sportlessen aan ouders met kinderen. Deze worden zo enthousiast ontvangen dat ik dit graag uit wil bouwen en nog beter neer wil zetten in een speciaal ingerichte ruimte. Niet alleen een goede training, maar ook een positieve en sociale sfeer vind ik erg belangrijk. Een totaalconcept met een mooie winkel en fijne koffiehoek waar je nog even kan napraten sluiten hier perfect bij aan. Ik zie Mens en Kinders dan ook als een concept waar alle partijen elkaar versterken en aanvullen. Ik ben op mijn best in een afwisselende omgeving, dus de combinatie van sportlessen geven, in de winkel en koffiehoek werken en een coördinerende rol vervullen, zijn ideaal. Ik kan goed organiseren, motiveren en enthousiasmeren, ben creatief, sociaal en toegankelijk. Deze mix ga ik inzetten om van Mens & Kinders een plek te maken waar je je thuis voelt en steeds maar weer blijft terugkomen!”

Jiska: “Samen met mijn man hebben wij drie ontzettend leuke kinderen. Ik heb een opleiding in de zorg afgerond en ben tot op heden werkzaam in het ziekenhuis op de afdeling radiologie als echografist. Hier ligt ook mijn hart en toch heb ik al geruime tijd de droom om voor mezelf te beginnen. Nadat ik moeder ben geworden is deze drang versterkt en wil ik graag andere moeders en vaders helpen en begeleiden. Daarom heb ik de opleiding tot draagconsulent gedaan, het is prachtig om jonge ouders te helpen bij het dragen van hun kindje. Daarnaast heb ik een eigen merk met siliconen bijtringen, (moeder)kettingen, speelkettingen en speenkoorden. Ik ben creatief, enthousiast, toegankelijk en oprecht. Daarnaast heb ik oog voor vernieuwende producten, marketing en verbind ik graag. Deze kwaliteiten ga ik inzetten om Mens & Kinders tot een succes te maken.”

Onze doelgroep
Bij Mens & Kinders is iedereen welkom, maar richten wij ons met name op ouders met jonge kinderen. De vader die met zijn kind(eren) de deur uit gaat en samen wat wil drinken. De vriendinnen die elkaar willen ontmoeten en willen bijkletsen, terwijl de kinderen zich vermaken in de speelhoek. Voor grootouders die op zoek zijn naar een leuk cadeautje voor de kleinkinderen of graag met ze op stap gaan. En ook de ouders die een kraamborrel of verjaardagsfeestje graag uit handen geven voor een unieke ervaring. Of je nou moet wachten op je zoon of dochter die een les of workshop volgt, je informatie wil over een draagdoek of draagzak, je voor de activiteiten van onze mede-ondernemers komt: wij én de koffie staan altijd voor je klaar!De locatie
Mens & Kinders komt in een mooi ruim en licht pand van ruim 350m2 in één van de gezelligste straten van Zwolle, de Assendorperstraat. Het voorste gedeelte van het pand bestaat uit de winkel met daarin een gezellige plek om te zitten en een fijne speelhoek voor de kinderen. Via een brede doorgang kom je uit in een prachtige en ruime zaal waar we de sport- en beweeglessen, workshops, informatieavonden en activiteiten organiseren.

De Assendorperstraat ligt in de wijk Assendorp welke enorm kinderrijk is. Ook in de omliggende wijken zoals de nieuwe wijk De Weezenlanden en in de Wipstrik wonen veel jonge gezinnen. Daarnaast is het centraal gelegen en is het gemakkelijk te voet te bereiken vanaf het centrum en treinstation Zwolle. Er is genoeg ruimte om je (bak)fiets te stallen en er is zelfs parkeerruimte voor de deur.

Waarom crowdfunding?
Om Mens & Kinders te realiseren hebben we geld nodig om op te kunnen starten. Door middel van crowdfunding willen wij graag mogelijke klanten, mede-ondernemers en andere geïnteresseerden betrekken bij ons project. Wij willen dat ons concept gesteund wordt door mensen die er ook in geloven! Tweederde van het startkapitaal hebben we al binnen. We hebben jouw hulp nodig voor de laatste € 25.000,-. Dit geld gaan we gebruiken voor:
- Een eigentijdse winkelinrichting
- Een uniek winkelassortiment (kleding, draagdoeken, speelgoed en accessoires)
- Een fijne zithoek voor het horecagedeelte
- Een uitdagende speelhoek
- Een goede koffiemachine voor een lekker kopje koffie

Waarom investeren in Mens & Kinders?
Na een tijd van voorbereiden, onderzoeken en uitwerken komt het steeds dichterbij. De perfecte locatie is gevonden, we hebben mensen met verschillende expertises om ons heen verzameld en we hebben ontzettend veel zin om van start te gaan! Geloof jij ook in ons concept en wil je hieraan bijdragen? Investeer dan in Mens & Kinders, dan investeer je in een fijne plek waar je je thuis voelt en blijft terugkomen.

Als je besluit in ons te investeren ontvang je je investering na 3 jaar terug met een rendement van 4% per jaar. Investeer je bijvoorbeeld € 500,- dan krijg je na 3 jaar € 560,- terug. Naast de rente ontvang je, afhankelijk van de hoogte van je investering, van ons ook nog een aantal leuke extra’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere kop koffie met iets lekkers erbij, een linnen shopper of deelname aan één van onze lessen of workshops? Daarbij nodigen wij jou, als investeerder, ook uit voor de feestelijke opening van Mens & Kinders!

Natuurlijk vinden wij het ook leuk als je andere familieleden, vrienden, kennissen en collega’s attent maakt op ons initiatief. Dit kun je o.a. doen door de link van deze campagne met zoveel mogelijk mensen te delen.Contact opnemen?
Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog een aantal vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en beantwoorden met plezier al jouw vragen. Stuur een email met je vragen en je contactgegevens naar mensenkinderszwolle@gmail.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Credits crowdfundingfilm: www.timdalhoeven.nl

€ 3250Judith Dens

€ 250Gerda Ronk-Huizinga

Knetter veel succes, dit gaat n mooi project worden! Groetjes Gerda

€ 250

Heel veel succes en plezier met deze unieke uitdaging! Groetjes JW & Eef, I&J

€ 250Frederique Hospers

€ 100Patricia Janssen

Succes met jullie onderneming!

€ 50Adrienne Bakker

€ 50Inze Meijer Make-up Artist Zzp'er

Ha dames, heel veel succes met deze onderneming. Wellicht een samenwerking met babyshower en bellypaint

€ 100Irmi en Eric Masselink en Manders

€ 100OC onderzoek en ontwikkeling Bv

€ 50Svetlana NvD

Super leuk en mooi initiatief! Heel veel succes met het behalen van jullie doel!!

€ 500Freek Kranen

Heel veel succes met jullie onderneming dames!

€ 250Gerrald & Sima Kroon

€ 250Albert Veldhuizen

Veel succes met jullie initiatief

€ 500Bart Jan Homan

Heel veel succes dames, we hebben alle vertrouwen in jullie top plannen! Bart & Suus

€ 200Nicky Luttikhuis

€ 250Haptonomie praktijk Schoneveld BV

Beste Jiska en Jorien, wat een mooi en gastvrij concept zetten jullie neer. Heel veel plezier en succes!

€ 1000

Wauw, jammer dat we niet dichterbij wonen!!

€ 1000

Heel veel succes!!!

€ 250

Succes dames!

€ 2000Arjan Maes (Maximus BV)

€ 50D.J. Manné

Deze twee dames vormen een sterk team. Beide zijn bekend met ondernemersschap, ambitieus en doorzetters.

€ 1000Ruth in ‘t Veld

€ 50Silke Duits

€ 50Ilona de Ruiter

€ 100Anne de Groot

€ 50Susanne Löhr

Een heel mooi idee, waarvan ik hoop dat het Assendorp weer een beetje rijker maakt!

€ 200Arien Beelen

Heel veel succes dames! Het gaat jullie zeker lukken!

€ 500Anniek Kuizenga

€ 100martijn coeveld

€ 500Dries van Dongen

Veel succes met dit mooie initiatief! Groet, Nicole en Dries

€ 100Birgitta van Kleef

Veel succes.

€ 500Victor van Dijk

Heel veel succes! Erg mooi project! Hedi en Victor

€ 50Irene Kicken

Ik geloof in jullie en het concept. Zet m op!

€ 2500Myckel Habets

Heel veel succes! Mooi initiatief.

€ 550

We hebben vertrouwen dat het jullie gaat lukken. Een super leuk concept. Veel succes.

€ 150A. Blom

Dit initatief is echt meer dan compleet voor Zwolse ouders

€ 50Martine Bonnema

He toppers! Veel succes met jullie eigen zaak (yeahh klinkt goed)! Ik crowdfund voor de goeie koffie! ;-)

€ 300

Zo nodig in Zwolle!

€ 100Annet Huisman

€ 250Jaap-Jan Broer

€ 5000

Ik heb heel veel vertrouwen in dit project. Veel succes Jiska!

€ 100Jan Nabers

€ 100Lena Lappa

jammer dat die winkel niet al tijdens mijn zwangerschappen open was ;)

€ 500Joël Van der lee

Ik ben trots op je, zusje!

€ 1000ronald van der lee

€ 100David Berghuis

Héél veel succes Jiska & Jorien

€ 250Albert B

€ 100SUUS baby-&kindercoaching Ganzevles

€ 50Heidi Duineveld

Hier zit Zwolle op te wachten. Eindelijk een plek voor moeders en kinderen samen. Heel veel succes!

€25.000(100%)

 • Minimaal€25.000Tot maximaal€25.000
Leencampagne
 • 49 Investeerders
 • Info12% totaalrendement
  4% nominaal jaarrendement
  3.85% effectief jaarrendement
 • Succesvol tot de campagne sluit.
  Looptijd van de lening: 36 maanden.

 • Beloningen
 • Investeringen
 • Doelgroepomschrijving
 • Social