De Zwolse Stadsproductie

De Zwolse Stadsproductie is een productiehuis, gevestigd aan de Diezerstraat, waar community-art voorstellingen en projecten worden ontwikkeld en uitgevoerd o.l.v. initiatiefnemers en producenten Boudewijn Koops en Ilona Kevelham. Het opnieuw vertellen van (Zwolse) historische verhalen dient hierbij als basis en wordt verbonden aan maatschappelijke en actuele vraagstukken waardoor deze een nieuwe toekomst krijgen. De Zwolse Stadsproductie is nieuwsgierig, maakt eigenwijze voorstellingen en zoekt naar nieuwe vormen en samenwerkingen om een universeel verhaal persoonlijk te vertellen.“Sta open voor elkaar, want je bouwt je leven op uit ontmoetingen.”
De Zwolse Stadsproductie streeft naar een wereld waarin het mogelijk is onafhankelijk te zijn, zonder je betrokkenheid bij de mensen om je heen te verliezen, open voor hen te staan, ook al ken je ze (nog) niet. Deze thema’s zijn actueel omdat het individualistische tijdperk, na de crisis vraagt om verandering en herbezinning. Om je te verzamelen, elkaar te ontmoeten. Om te ontdekken dat de kracht van de mensheid ligt in het feit dat mensen op elkaar lijken, in plaats van elkaar te verschillen.

Verbinden & ontmoeten
De kernwaarden van de Zwolse Stadsproductie zijn "ontmoeten" en "verbinden". Het publiek komt samen op de spreekwoordelijke veranda van mede-initiatiefnemer Glenn de Randamie (Typhoon). In Suriname is de veranda dé plek waar familie, vrienden en onbekenden samenkomen. Er wordt gegeten en gedronken. Verhalen worden (door)verteld en kennis gedeeld. In Suriname schuiven familie en buurtgenoten aan. Hier doet ons publiek dat.Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne
De Zwolse Stadsproductie presenteert het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne. Deze is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het wolfsmeisje dat exact 300 jaar geleden in de bossen bij Zwolle werd gevonden met de kenmerken van een mensdier. Ze kon niet praten. Het meisje at alleen maar plantaardig voedsel. Men noemde haar: De Wilde Deerne.

De Wilde Deerne is een absurd- poëtisch sprookje dat gaat over de angst voor het onbekende en de schoonheid van nieuwsgierigheid. Over het belang van een open blik en verbeelding. Want de verbeelding van nu is de realiteit van morgen.

De Wilde Deerne is een beeldende familievoorstelling (8+) en wordt gemaakt en gedragen door de vele talenten die Zwolle rijk is, in samenwerking met o.a. Theater Gnaffel, De Jonge Honden, Theater de Makkers, Ten Producties , Wim Coster en met muziek van Dries Bijlsma en Rob Peters. Regie: Ko van den Bosch.Meer dan alleen een voorstelling
De Wilde Deerne is een ervaring waarbij je mensen ontmoet, uitgedaagd wordt om na te denken over samen toen en samen nu en de mogelijkheid krijgt dit met elkaar te delen. Kijk om je heen, zegt de voorstelling, leer elkaar kennen, maak een praatje. Leef op de plek waar je bent. Neem de tijd om de gemeenschap te leren kennen en te ontwikkelen. Zodat je, door echt te zien, een standpunt in kan nemen over de wereld waarin je leeft. Zodat je, door er echt te zijn, een bijdrage kunt leven aan die wereld. Vanuit jouw kracht en vanuit datgene waar jij in gelooft.

Ode aan nieuwsgierigheid
Pak de kans om de handen ineen te slaan. Sta open voor elkaar ook al ken je elkaar (nog) niet. Dan wordt het noodzakelijk te ontmoeten, te delen, elkaar te zien en gezien te worden. Kennis delen, samenwerken, meesters en gezellen bij elkaar brengen en kruis bestuiven. Zodat we, vanuit ieders individuele kracht bij kunnen dragen aan het maatschappelijk-, sociale- en culturele klimaat van Zwolle. (opnieuw) Luisteren naar behoeften, ambities en idealen. En vanuit gemeenschapszin / noaberschap te bouwen aan (meer) draagkracht, draagvlak en vertrouwen in Zwolle.

Doneer & bouw mee!
De Wilde Deerne; hét muziektheaterspektakel voor en door de stad Zwolle. Deze voorstelling kan alleen gemaakt worden samen met de stad, haar inwoners, instellingen en bedrijven die er geworteld zijn. Samen maken we de stad.

Wij hebben jouw hulp nodig om dit muziektheaterspektakel mogelijk te maken. Hulp van donateurs voor het ontwikkelen en bouwen van het décor en kostuums. En als je dat doet, zorgen wij ervoor dat dit zeker niet onopgemerkt blijft. Natuurlijk vinden wij het leuk als je andere familieleden, vrienden, kennissen en collega’s attent maakt op De Wilde Deerne. Alvast bedankt.Contact opnemen?
Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog een aantal vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en beantwoorden met plezier al jouw vragen. Stuur een email met je vragen en je contactgegevens naar info@dewildedeerne.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op .
€ 25Hans Riepma

€ 100Ryan Hoekman

€ 50Marcel Kamphuis

Hupseflups, weer wat moois in Zwolle!

€ 50Renier Vermaak

Succes! En laten we Zwolse geschiedenis schrijven!!

€ 50Eric en Geertje Kootstra en Grooten

Prachtig initiatief, door geweldige mensen in een prachtige stad. Fijn om daar aan bij te dragen.

€ 20

Ik ben benieuwd! Succes!

€ 15Robin Brinkman

€ 100Audrey Kruisdijk

€ 25Monique Boertjes

€ 50Fokke Baarssen

Te gek initiatief van een te gekke organisatie in een te gekke stad in ontwikkeling. Zwolle is heel goed bezig.

€ 10Jos ten Voorde

€ 20

Tof project! Ben zeer benieuwd naar de voorstelling. De IJsselhallen biedt plaats genoeg voor een spektakel!

€ 100

Super initiatief! Heel benieuwd naar de voorstellingen... Toi Toi Toi alvast!!

€ 250Bureau de Krul Interim management

€ 24

Wat een prachtig project en mooie kans voor Zwolle! Laten we dit samen (af)maken

€ 50

Een spektakel voor, door en met iedereen die Zwolle lief is! Omarm het en geef je steun!!

€ 25Jouke Van Zundert

Erik, Ilona en consorten, wat zijn jullie weer geweldig bezig! We hopen er in mei bij te kunnen zijn!

€ 25Renée Nieuwenstein

€ 50Karin Visscher

Fantastisch project met fantastische mensen!!!

€ 50Rob Franssen

Bravo en ga zo door

€ 25Iris Offringa

Ik ben trots op het enorme lef, doorzettingsvermogen en creativiteit van Ilona! Heel veel plezier de komende maanden!

€ 25Bas Schultz

Geweldige mensen en tevens geweldige ondernemers! Let's make this happen!

€ 10Karlijn Koel

€ 50Joost Vogelaar

Deze mensen maken altijd mooie dingen en ook deze productie wordt fantastisch. Deel mee in dit succes!

€ 25

€ 25

€ 11

€ 10

Heel mooi initiatief. Zet hem op!

€ 10Heidi Duineveld

Wat een geweldig initiatief. Heel veel succes. Ik ben er in de IJsselhallen bij!

€1.280(12%)

  • Minimaal€10.000Tot maximaal€12.500
Voorverkoopcampagne
  • 29 Investeerders
  • Nog 45 dagen tot de campagne sluit.

  • Beloningen
  • Investeringen
  • Doelgroepomschrijving
  • Social