Lovetofund is hét crowdfundingplatform voor ondernemers in de Zwolse regio. De regio bestaat uit 20 gemeenten: Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Raalte, Olst-Wijhe, Hattem, Oldebroek, Heerde, Kampen, Dronten, Elburg, Noordoostpolder, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Meppel, Staphorst, Westerveld, De Wolden, Urk en Zwolle. Wij maken het voor (startende) ondernemers mogelijk een crowdfundingcampagne te starten. Daar ondersteunen we ze bij waar nodig. Wij maken daarbij gebruik van de systemen van CrowdAboutNow.

Lovetofund is een onafhankelijk bedrijf van John de Vlieger en Rudy den Butter en is gevestigd in Zwolle. We brengen (startende) ondernemers en investeerders bij elkaar en ondersteunen (startende) ondernemers met het financieren van hun plannen. We zien onze mooie regio graag nog meer groeien en willen dat goede plannen voor mooie projecten een eerlijke kans van slagen krijgen. We houden van persoonlijk contact en komen om die reden graag met (startende) ondernemers in gesprek.

CrowdAboutNow is een online platform dat het juridisch en technisch mogelijk maakt om veilig te investeren. CrowdAboutNow treedt in bepaalde gevallen op als beleggingsonderneming bij de transactie. CrowdAboutNow heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank N.V. en is opgenomen in de registers van de AFM. Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Klik hier voor het privacybeleid van CrowdAboutNow.

  1. Crowdfundbaarheid: we gaan na of de ondernemer bereid is zijn eigen netwerk in te zetten om als eerste risicodragend te investeren.
  2. Identiteit: we controleren altijd de identiteit van de ondernemer en de inschrijving van de onderneming. CrowdAboutNow controleert de Nederlandse bankrekening. Uiteraard ontmoeten we elke ondernemer ook persoonlijk.
  3. Second opinion: als de ondernemer minder dan 3 jaar bij de KVK ingeschreven staat, vragen we een partner die verstand heeft van de branche of regio van de onderneming om als voordragende partij op te treden.
  4. Juridisch: de overeenkomsten van CrowdAboutNow zijn rechtsgeldig en stellen investeerders in staat hun recht te halen.
  5. Alles of niets: als er onvoldoende mensen investeren om het doelbedrag te halen, krijgt iedereen zijn geld terug. Je kunt er dus op rekenen dat er altijd tientallen of honderden anderen onafhankelijk van jou het project goed bekijken en in de gaten houden. Zij zorgen voor een sociale check.

Als ondernemer betaal je vooraf een bedrag (startfee) om de kosten te dekken die wij maken voor het voorbereiden van je campagne. Dit bedrag krijg je niet terug als je campagne niet slaagt. De succesfee wordt alleen in rekening gebracht als de campagne is geslaagd. Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. CrowdAboutNow bewaart het geïnvesteerde geld gedurende de verzamelperiode op de rekening van de Stichting Beheer Derdengelden CrowdAboutNow. Deze rekening heeft rekeningnummer: NL05 SNSB 0951 5386 40.

Investeren betekent dat je bijdraagt aan de realisering van een plan. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie doe je dat door geld te geven of lenen. Maar je investeert ook door de campagne te verspreiden in je eigen netwerk, mee te bouwen of je kennis aan te bieden.

Zie je een plan waar je enthousiast van wordt? Door te investeren help je mee aan de verwezenlijking ervan. Daarnaast geven ondernemers vaak leuke tegenprestaties. En in het geval van een leningcampagne krijg je op termijn je inleg terug met een rendement.

Investeren doe je via de campagnepagina van het project waar je in wil investeren. Daar kun je op ‘investeren’ klikken en dan word je vanzelf door het investingsproces geleid. Je hoeft niet van te voren een account te hebben of ingelogd te zijn. Lovetofund maakt daarbij gebruik van de systemen van CrowdAboutNow.

Op het moment dat je voor het eerst investeert, wordt er automatisch bij CrowdAboutNow een account voor je aangemaakt. In je account zie je een overzicht van al je investeringen, terugbetalingen en kun je interesses en voorkeuren instellen. Klik hier om in te loggen.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Door te investeren wordt er automatisch bij CrowdAboutNow een account voor je aangemaakt.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Voor de transacties maakt CrowdAboutNow gebruik van betalingsysteem Buckaroo. Zij brengen transactiekosten in rekening. Die liggen tussen de € 0,70 en € 0,80 per transactie.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. CrowdAboutNow is wettelijk verplicht de transacties via iDeal te laten verlopen. Op die manier wordt namelijk de overeenkomst tussen jou en de ondernemer ‘ondertekent’.

Bij een effectieve rente wordt er vanuit gegaan dat het geleende geld op het moment dat (een deel van) de inleg of rente terug wordt betaald automatisch opnieuw wordt uitgeleend tegen hetzelfde rentepercentage. Ondanks dat CrowdAboutNow werkt met bulletaflossingen en -rendementen, geeft CrowdAboutNow ook een indicatie van de jaarlijkse rente weer. Om zo een eerlijke productvergelijking mogelijk te maken.

Dat is vervelend. Krijg je een melding dat je al bekend bent? Op het moment dat je je persoonlijke gegevens opslaat, wordt er bij CrowdAboutNow automatisch een account voor je aangemaakt. Ga je daarna nog een keer het investeerproces in, log dan in met het mailadres en wachtwoord dat je eerder gekozen hebt.

Lukt het niet om te investeren in een combicampagne? Kijk dan even bij de volgende meest gestelde vraag.  

Is er iets anders aan de hand bel of mail emet CrowdAboutNow, dan zoeken zij het voor je uit: 030-4300516 of info@crowdaboutnow.com.

Bij een combicampagne is het mogelijk om in twee vormen te investeren, bijvoorbeeld door middel van een lening of door een vooraankoop. De ondernemer kan een limiet instellen op één van de vormen. Wanneer deze limiet is bereikt is het enkel nog mogelijk om via de andere vorm mee te doen aan de crowdfunding.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Aan het eind van het investeringproces word door CrowdAboutNow de mogelijkheid geboden je naam en hoogte van je investering te verbergen. Zo blijf je voor de buitenwereld anoniem. CrowdAboutNow en de ondernemer hebben wel inzicht in je gegevens. Wat CrowdAboutNow en de ondernemer precies zien kun je hier nalezen in het privacybeleid. Mocht je op een later moment jouw investering nog willen anonimiseren dan kan dat via het investeerdersdashboard. Klik hier om in te loggen.

Wanneer er binnen de tijd 100% of meer wordt behaald is een campagne geslaagd. Al het geïnvesteerde geld wordt naar de ondernemer overgemaakt en hij/zij kan aan de slag!

Wanneer er binnen de tijd geen 100% wordt behaald, krijg je binnen 5 dagen je geld teruggestort.

Het is niet mogelijk het bedrag dat je al hebt overgemaakt met iDEAL te wijzigen. Wil je meer inleggen? Dan kun je opnieuw investeren. Dit wordt behandeld als een op zichzelf staande investering. De contracten worden niet samengevoegd.

Via het systeem van CrowdAboutNow kun je in totaal € 20.000 investeren.

Ook in het buitenland kun je via iDEAL investeren. Maar iDEAL is alleen geschikt voor Nederlandse bankrekeningen.

Nee, investeringen moeten altijd gezien worden als zeer risicovol. Bekijk daarom goed waarin en in wie je investeert.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Het rekeningnummer in het contract is NL05 SNSB 0951 5386 40. Hier wordt het geld echter niet rechtstreeks naar overgemaakt. CrowdAboutNow maakt gebruik van betalingssysteem Buckaroo. Betalingen gaan in eerste instantie naar Buckaroo, rekeningnummer: NL19 DEUT 0319 8213 66. Daarna wordt het doorgestuurd naar de rekening van de Stichting Beheer Derdengelden CrowdAboutNow. Deze rekening heeft rekeningnummer: NL05 SNSB 0951 5386 40.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Bij elke investering, of het nu een donatie of lening is, wordt er door CrowdAboutNow een contract aangemaakt. Dit contract wordt opgeslagen in je account bij CrowdAboutNow. Daar kun je hem altijd terugvinden en downloaden. Klik hier om in te loggen.

De overeenkomst tussen investeerder en ondernemer is een harde afspraak, uitgangspunt is dus dat de ondernemer aan zijn verplichtingen moet voldoen. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken, dan zal er getracht worden om met ondernemer en investeerder tot nieuwe afspraken te komen. Hiervoor moeten beide partijen hun nadrukkelijke toestemming geven. In het uiterste geval kan de investeerder, eventueel met behulp van een incassobureau, zijn vordering via rechtswege proberen op te eisen.

Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief van Lovetofund. Op deze manier ontvang je tips voor campagnes in je mailbox!

Op de campagnepagina vind je meer informatie over de ondernemer.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Klik hier voor de klachtenprocedure van CrowdAboutNow.

Ben je ergens niet tevreden over en wil je dit delen? Stuur dan een mail naar info@lovetofund.com.

Stuur ons via info@lovetofund.com een mail met je idee of plan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Lovetofund is een platform voor (startende) ondernemers. Iedere (startende) onderrnemer die op zoek is naar financiering en betrokkenheid kan bij ons terecht. We hebben twee voorwaarden: je plan moet begrijpelijk zijn en je moet bereid zijn je eigen netwerk in te zetten.

Er kan niet gecrowdfund worden voor financiering van persoonlijke zaken (consumptief krediet). Ook mogen de activiteiten van een ondernemer niet in strijd zijn met de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Wij kunnen om die reden de volgende campagnesoorten aanbieden:

Aandelencampagne

Bij een aandelencampagne geeft de ondernemer in ruil voor een investering aandelen uit. Als investeerder word je mede-eigenaar van de onderneming.

Leningcampagne

Bij een leningcampagne belooft de ondernemer de investering terug te betalen. Zo word je als investeerder na een tijdje terugbetaald met rente.

Voorverkoopcampagne

Bij een voorverkoopcampagne verkoopt de ondernemer een product of dienst. Zo leg je als investeerder vooraf in en ontvang je later je beloning.

Combinatiecampagne

Bij een combicampagne biedt de ondernemer twee manieren aan om te investeren. Bijvoorbeeld door te lenen of iets te kopen. Zo kun als je investeerder zelf kiezen voor welke vorm je wil gaan.

Als we na het intakegesprek besluiten om te gaan samenwerken betaal je aan de voorkant éénmalig € 250. Bij een succesvolle voorverkoopcampagne betaal je vervolgens eenmalig 3% over het opgehaalde bedrag. Bij een succesvolle lening-, aandelen- of combinatiecampagne zijn de kosten gebaseerd op het opgehaalde bedrag. De opbouw ziet er dan als volgt uit:

  • tot € 25.000 bedraagt de succesfee € 750.
  • vanaf € 25.000 t/m € 50.000 bedraagt de succesfee € 1.500.
  • vanaf € 50.000 t/m € 100.000 bedraagt de succesfee € 3.500.
  • vanaf € 100.000 maken we graag een offerte op maat.

Om gebruik te mogen maken van het systeem van CrowdAboutNow betaal je aan de voorkant éénmalig € 250 aan CrowdAboutNow. Vervolgens betaal je aan CrowdAboutNow bij een succesvolle lening- of combinatiecampagne 1% per jaar (met een maximum van 4%) over het opgehaalde bedrag over de looptijd van je financiering bij een terugbetaling op einddatum. Bij een jaarlijkse aflossing betaal je 1,1%, bij een aflossing per half jaar 1,2% en bij een aflossing per kwartaal 1,3%. Bij een succesvolle aandelen- of voorverkoopcampagne betaal je eenmalig 3% over het opgehaalde bedrag.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Hou er rekening mee dat campagnevoeren meer kosten met zich meebrengt. Bijvoorbeeld kosten voor je promovideo, foto’s en flyers.

We vinden het belangrijk om je in het echt te ontmoeten voordat we aan de slag gaan. Daarom heb je altijd eerst een kennismakingsgesprek. Daarna is het afhankelijk van je eigen voorbereiding wanneer je live gaat. Je moet tijd uittrekken om een promovideo, foto’s en campagnetekst te maken. Wij gaan je daar uiteraard bij ondersteunen.

Ja, dat kan. Maar het is per campagnesoort afhankelijk hoeveel extra je kan ophalen. In een persoonlijk gesprek kunnen wij je hier verder over adviseren.

Lovetofund geeft je persoonlijk advies over hoe je je crowdfundingcampagne het beste kunt organiseren en hoe je je eigen netwerk kan activeren. Je krijgt een eigen contactpersoon die je persoonlijk van begin tot eind begeleidt. Hij zal je alle tips en tricks op het gebied van crowdfunding bijbrengen.

Bij crowdfundingcampagnes investeren tientallen, soms honderden mensen. Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Alle financiële transacties worden door CrowdAboutNow geregeld. Zij zorgen ervoor dat alle transacties veilig worden beheerd en het geld op een aparte rekening staat tot het doelbedrag is behaald. Ook voor de terugbetaling maak je gebruik van dit systeem. CrowdAboutNow heeft een AFM-vergunning als beleggingsonderneming. Zonder vergunning is het verboden om buiten besloten kringen kredieten te verlenen. CrowdAboutNow zorgt ervoor dat alles wat je doet binnen de kaders van de wet valt.

Naast een crowdfundingplatform is Lovetofund ook een sociaal platform, waar mensen elkaar helpen. Dit doen we met lokale partners, fotografen of filmers die (startende) ondernemers met raad en daad bij kunnen staan. Lovetofund past perfect in de huidige tijd van social media en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit alles vanuit een sterk sociaal, lokaal en betrokken karakter. Lovetofund rekent voor deze diensten geen extra kosten.

Stuur een mail naar info@lovetofund.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, Lovetofund verzorgt regelmatig presentaties en workshops over crowdfunding. Stuur een mail naar info@lovetofund.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Onze kennis en ervaring zetten we graag in voor de ontwikkeling van studenten. We krijgen veel aanvragen dus we moeten een selectie maken. Veel informatie is te vinden op onze website, dus kijk vooral even rond. Heb je toch nog vragen, mail deze dan naar info@lovetofund.com.

Op de pagina's van aandelencampagnes zie je bij ons een AFM-banner. Wanneer je in Nederland effecten openbaar aanbiedt, zoals aandelen, ben je onder de 2,5 miljoen euro niet verplicht een prospectus te laten goedkeuren door de AFM, maar je moet dit wel met een banner aangeven. Hierdoor weet je dat de prospectus niet door de AFM is gecontroleerd.