Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Lovetofund is hét crowdfundingplatform in de Zwolse regio. De regio bestaat uit 21 gemeenten: Dalfsen, Dronten, Elburg, Hardenberg, Hattem, Heerde, Hoogeveen, Kampen, Meppel, Noordoostpolder, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Urk, Westerveld, De Wolden, Zwartewaterland en Zwolle. Wij maken het voor ondernemers mogelijk een crowdfundingcampagne te starten. Wij maken daarbij gebruik van de systemen van CrowdAboutNow.

Lovetofund is de onderneming van John de Vlieger en Rudy den Butter en is gevestigd in Zwolle.

CrowdAboutNow is een online platform dat het juridisch en technisch mogelijk maakt om veilig te investeren. CrowdAboutNow treedt in bepaalde gevallen op als beleggingsonderneming bij de transactie. CrowdAboutNow heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank N.V. en is opgenomen in de registers van de AFM. Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow.

Stuur ons via info@lovetofund.com een mail met je idee of plan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Lovetofund geeft je persoonlijk advies over hoe je je crowdfundingcampagne het beste kunt organiseren en hoe je je eigen netwerk kan activeren. Je krijgt een eigen contactpersoon die je persoonlijk van begin tot eind begeleidt. Hij zal je alle tips en tricks op het gebied van crowdfunding bijbrengen.

Bij crowdfundingcampagnes investeren tientallen, soms honderden mensen. Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Alle financiële transacties worden door CrowdAboutNow geregeld. Zij zorgen ervoor dat alle transacties veilig worden beheerd en het geld op een aparte rekening staat tot het doelbedrag is behaald. Ook voor de terugbetaling maak je gebruik van dit systeem. CrowdAboutNow heeft een AFM-vergunning als beleggingsonderneming. Zonder vergunning is het verboden om buiten besloten kringen kredieten te verlenen. CrowdAboutNow zorgt ervoor dat alles wat je doet binnen de kaders van de wet valt.

Naast een crowdfundingplatform is Lovetofund ook een sociaal platform, waar mensen elkaar helpen. Dit doen we met lokale partners die ondernemers met raad en daad bij kunnen staan. Lovetofund past perfect in de huidige tijd van social media en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit alles vanuit een sterk sociaal, lokaal en betrokken karakter. Lovetofund rekent voor deze diensten geen extra kosten.

Leningcampagne: de ondernemer belooft de investering terug te betalen. Zo word je als investeerder na een tijdje terugbetaald met rente.

Donatie- of voorverkoopcampagne: de ondernemer verkoopt een product of dienst. Zo leg je als investeerder vooraf in en ontvang je later je beloning.

Combinatiecampagne: de ondernemer biedt twee manieren aan om te investeren. Bijvoorbeeld door te lenen of iets te kopen. Zo kun als je investeerder zelf kiezen voor welke vorm je wil gaan.

We vinden het belangrijk om je persoonlijk te ontmoeten voordat we aan de slag gaan. Daarom heb je altijd eerst een kennismakingsgesprek. Daarna is het afhankelijk van je eigen voorbereiding wanneer je live gaat. Je moet tijd uittrekken om een promotievideo, foto’s en campagnetekst te maken. Wij gaan je daar uiteraard bij ondersteunen.

Ja, dat kan. Maar het is per campagnesoort afhankelijk hoeveel extra je kan ophalen. In een persoonlijk gesprek kunnen wij je hier verder over adviseren.

Op de campagnepagina vind je meer informatie over de ondernemer.

De kosten van een leningcampagne kun je hier vinden. 
De kosten van een donatie- of voorverkoopcampagne kun je hier vinden. 
De kosten van een combinatiecampagne kun je hier vinden. 

Onze kennis en ervaring zetten we graag in voor de ontwikkeling van studenten. We krijgen veel aanvragen dus we moeten een selectie maken. Veel informatie is te vinden op onze website, dus kijk vooral even rond. Heb je toch nog vragen,mail deze dan naar info@lovetofund.com.

Ja, Lovetofund verzorgt regelmatig presentaties en workshops over crowdfunding. Stuur een mail naar info@lovetofund.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur een mail naar info@lovetofund.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dat is vervelend. Krijg je een melding dat je al bekend bent? Op het moment dat je je persoonlijke gegevens opslaat, wordt er bij CrowdAboutNow automatisch een account voor je aangemaakt. Ga je daarna nog een keer het investeringsproces in, log dan in met het mailadres en wachtwoord dat je eerder gekozen hebt.

Bij een combicampagne is het mogelijk om in twee vormen te investeren, bijvoorbeeld door middel van een lening of door een vooraankoop. Lukt het niet om te investeren in een combinatiecampagne? De ondernemer kan een limiet instellen op één van de vormen. Wanneer deze limiet is bereikt is het enkel nog mogelijk om via de andere vorm mee te doen aan de crowdfunding.

Is er iets anders aan de hand bel of mail met CrowdAboutNow, dan zoeken zij het voor je uit: 030-4300516 of info@crowdaboutnow.com.

De overeenkomst tussen investeerder en ondernemer is een harde afspraak, uitgangspunt is dus dat de ondernemer aan zijn verplichtingen moet voldoen. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken, dan zal er getracht worden om met ondernemer en investeerder tot nieuwe afspraken te komen. Hiervoor moeten beide partijen hun nadrukkelijke toestemming geven. In het uiterste geval kan de investeerder, eventueel met behulp van een incassobureau, zijn vordering via rechtswege proberen op te eisen.

Bij een effectieve rente wordt er vanuit gegaan dat het geleende geld op het moment dat (een deel van) de inleg of rente terug wordt betaald automatisch opnieuw wordt uitgeleend tegen hetzelfde rentepercentage. Ondanks dat CrowdAboutNow werkt met bulletaflossingen en -rendementen, geeft CrowdAboutNow ook een indicatie van de jaarlijkse rente weer. Om zo een eerlijke productvergelijking mogelijk te maken.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. CrowdAboutNow is AVG-proof. Je gegevens zijn dus goed beveiligd. Bovendien heb je altijd het recht bij je gegevens te kunnen, deze te wijzigen en kun je ons vragen je gegevens volledig te verwijderen. Klik hier voor het privacybeleid van CrowdAboutNow.

Er kan niet gecrowdfund worden voor financiering van persoonlijke zaken (consumptief krediet). Ook mogen de activiteiten van een ondernemer niet in strijd zijn met de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme.

Lovetofund is een platform voor (startende) ondernemers. Iedere (startende) ondernemer die op zoek is naar financiering en betrokkenheid kan bij ons terecht. We hebben twee voorwaarden: je plan moet begrijpelijk zijn en je moet bereid zijn je eigen netwerk in te zetten.

Nee, investeringen moeten altijd gezien worden als zeer risicovol. Bekijk daarom goed waarin en in wie je investeert.

Zie je een plan waar je enthousiast van wordt? Door te investeren help je mee aan de verwezenlijking ervan. Daarnaast geven ondernemers vaak leuke tegenprestaties. En in het geval van een leningcampagne krijg je op termijn je inleg terug met een rendement.

  1. Crowdfundbaarheid: we gaan na of de ondernemer bereid is zijn eigen netwerk in te zetten om als eerste risicodragend te investeren.
  2. Identiteit: we controleren altijd de identiteit van de ondernemer en de inschrijving van de onderneming. CrowdAboutNow controleert de Nederlandse bankrekening. Uiteraard ontmoeten we elke ondernemer ook persoonlijk.
  3. Second opinion: als de ondernemer minder dan 3 jaar bij de KVK ingeschreven staat, vragen we een partner die verstand heeft van de branche of regio van de onderneming om als voordragende partij op te treden.
  4. Juridisch: de overeenkomsten van CrowdAboutNow zijn rechtsgeldig en stellen investeerders in staat hun recht te halen.
  5. Alles of niets: als er onvoldoende mensen investeren om het doelbedrag te halen, krijgt iedereen zijn geld terug. Je kunt er dus op rekenen dat er altijd tientallen of honderden anderen onafhankelijk van jou het project goed bekijken en in de gaten houden. Zij zorgen voor een sociale check.

Wanneer er binnen de tijd 100% of meer wordt behaald is een campagne geslaagd. Al het geïnvesteerde geld wordt naar de ondernemer overgemaakt en hij/zij kan aan de slag!

Investeren doe je via de campagnepagina van het project waar je in wil investeren. Daar kun je op de "investeer" of "koop" button klikken en dan word je vanzelf door het investeringsproces geleid. Lovetofund maakt daarbij gebruik van de systemen van CrowdAboutNow.

Op het moment dat je voor het eerst investeert, wordt er bij CrowdAboutNow automatisch een account voor je aangemaakt. In je account zie je een overzicht van al je investeringen, terugbetalingen en kun je interesses en voorkeuren instellen. Klik hier om in te loggen.

Het is niet mogelijk het bedrag dat je al hebt overgemaakt met iDEAL te wijzigen. Wil je meer inleggen? Dan kun je opnieuw investeren. Dit wordt behandeld als een op zichzelf staande investering. De contracten worden niet samengevoegd.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Door te investeren wordt er bij CrowdAboutNow automatisch een account voor je aangemaakt.

Wanneer er binnen de tijd geen 100% wordt behaald, krijg je binnen 5 dagen je geld teruggestort.

Via het systeem van CrowdAboutNow kun je in totaal € 20.000 investeren.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Aan het eind van het investeringproces word door CrowdAboutNow de mogelijkheid geboden je naam en hoogte van je investering te verbergen. Zo blijf je voor de buitenwereld anoniem. CrowdAboutNow en de ondernemer hebben wel inzicht in je gegevens. Wat CrowdAboutNow en de ondernemer precies zien kun je hier nalezen in het privacybeleid. Mocht je op een later moment jouw investering nog willen anonimiseren dan kan dat via het investeerdersdashboard. Klik hier om in te loggen.

Ook in het buitenland kun je via iDEAL investeren. Maar iDEAL is alleen geschikt voor Nederlandse bankrekeningen.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Voor de transacties maakt CrowdAboutNow gebruik van het betalingssysteem Buckaroo. Zij brengen transactiekosten in rekening. Die liggen tussen de € 0,70 en € 0,80 per transactie.

Als ondernemer betaal je vooraf een bedrag (startfee) om de kosten te dekken die wij maken voor het voorbereiden van je campagne. Dit bedrag krijg je niet terug als je campagne niet slaagt. De succesfee wordt alleen in rekening gebracht als de campagne is geslaagd.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Het rekeningnummer in het contract is NL05 SNSB 0951 5386 40. Hier wordt het geld echter niet rechtstreeks naar overgemaakt. CrowdAboutNow maakt gebruik van het betalingssysteem Buckaroo. Betalingen gaan in eerste instantie naar Buckaroo, rekeningnummer: NL19 DEUT 0319 8213 66. Daarna wordt het doorgestuurd naar de rekening van de Stichting Beheer Derdengelden CrowdAboutNow. Deze rekening heeft rekeningnummer: NL05 SNSB 0951 5386 40.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. CrowdAboutNow is wettelijk verplicht de transacties via iDEAL te laten verlopen. Op die manier wordt namelijk de overeenkomst tussen jou en de ondernemer "ondertekent".

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Bij elke investering, of het nu een donatie of lening is, wordt er door CrowdAboutNow een contract aangemaakt. Dit contract wordt opgeslagen in je account bij CrowdAboutNow. Daar kun je hem altijd terugvinden en downloaden. Klik hier om in te loggen.

Investeren betekent dat je bijdraagt aan de realisering van een plan. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie doe je dat door geld te geven of lenen. Maar je investeert ook door de campagne te verspreiden in je eigen netwerk, mee te bouwen of je kennis aan te bieden.

Lovetofund maakt gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Klik hier voor de klachtenprocedure van CrowdAboutNow.

Ben je ergens niet tevreden over en wil je dit delen? Stuur dan een mail naar info@lovetofund.com.