Investeren

Er zijn plannen die de wereld een stukje beter, slimmer of leuker maken. Maar om deze plannen te realiseren, zijn vaak anderen nodig. Als investeerder kun je bijdragen aan de ideeën waar jij waarde aan hecht. 

Investeren is meebouwen  
Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen, wij noemen dit investeren. Je bouwt namelijk mee aan een toekomst. Je kunt investeren in de vorm van aandelen kopen, een lening afsluiten, een product of dienst afnemen of geld doneren. Het soort investering is afhankelijk van het project. Naast financiële ondersteuning kun je voor ondernemers ook anderen dingen doen. Denk mee met de ondernemer, deel je kennis, breng het plan onder de aandacht en motiveer je eigen netwerk om ook te investeren.

Investeren heeft zo z'n voordelen
Investeren loont. Je krijgt er altijd iets voor terug, namelijk de uitvoering van een project waar jij achter staat. Ook word je leuk beloond als je investeert. In het geval van een leningcampagne ontvang je rendement op je investering. En er zijn ook andere beloningen. Zo kun je een exemplaar van het product krijgen of een eervolle vermelding in de zaak.

Investeren vanuit betrokkenheid
Het succes van crowdfunding zit volgens ons in de betrokkenheid van de crowd bij de ondernemingen waarin zij investeren. Wij willen ervoor waken dat crowdfunding teveel gaat lijken op beleggen. Want wanneer we te sterk inzetten op investeren voor het financiële rendement zonder dat mensen een ander belang bij de ondernemingen hebben, ondermijnen we de belangrijkste kwaliteit van crowdfunding: oprechte betrokkenheid. 

Klaar om te investeren?
Neem een kijkje bij onze lopende projecten.