29 juni 2018

Kill your darlings: hoe vertel je een compact verhaal?

Startende ondernemer of doorgewinterde crowdfunder? Krachtige tips waarmee je direct aan de slag kan, heb je nooit genoeg. De tip van vandaag: verzand niet in details, 100 woorden is genoeg!

Deel je enthousiasme

Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk, steek die dus vooral niet onder stoelen of banken. Zorg juist dat je iedereen om je heen vertelt over jouw crowdfunding, en neem ze mee. Het maakt dat mensen je spanning én enthousiasme delen en zich onderdeel voelen van jouw campagne.

Zeg waar ‘t op staat

Houd je verhaal kort en eenvoudig. Dat betekent: kill your darlings. Gooi alles overboord dat je verhaal onnodig ingewikkeld maakt en richt je op de kern. Iedereen moet je verhaal in één keer begrijpen, ook als ze niet bekend zijn met je business. In principe zijn 100 woorden genoeg.

Navertellen

Hoe makkelijker mensen je kunnen navertellen, hoe beter. Een pitch van één zin is nou eenmaal makkelijker te onthouden dan een verhaal van een half uur. Zorg er dus voor dat mensen je enthousiasme en wensen makkelijk kunnen delen met anderen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je crowdfundingfilmpje toegankelijk en speels te houden door in de film gebruik te maken van animaties die jouw wensen en ondernemende karakter weergeven. Alle overige informatie leg je vervolgens uit op de crowdfundingpagina.

Wil jij een onderneming starten of jouw bestaande onderneming uitbreiden en zit je te denken aan crowdfunding? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.