22 november 2018

Hoe kies je een crowdfundingplatform dat bij jou past?

Crowdfunding is steeds meer in opkomst, maar desondanks vinden ondernemers het soms nog lastig om een keuze te maken uit het aanbod van crowdfundingplatforms. Hoe zie je door de bomen het bos?

Klassieke vraag

Het is inmiddels een klassieke vraag bij crowdfunding: ga je voor een snelle financiering of zie je crowdfunding vooral als een goede marketingcampagne? Hoe langer de campagne duurt, des te groter is de kans dat hij vooral de marketing dient.

Op websites als Crowdfunding Top 40 en Fundwijzer worden de snelste campagnes met elkaar vergeleken. Een crowdfundingcampagne die binnen 48 uur of korter tienduizenden euro's ophaalt is zeker geen uitzondering. Heel goed als je snel aan de slag wil met je kapitaal, maar voor je zichtbaarheid is zo’n flitsende campagne niet ideaal.

Bij Lovetofund kijken we naast de financiering per onderneming en plan hoe je het meeste uit je campagne kunt halen. Dit betekent naast het invullen van de financieringsbehoefte, crowdfunding gebruiken om potentiële klanten aan je te binden. Crowdfunding creëert betrokkenheid. De maximale campagneduur bij Lovetofund bedraagt maximaal drie maanden. De gemiddelde campagneduur bedraagt 75 dagen. Hou er rekening mee dat zo’n campagne wel veel tijd kost. Je bent namelijk continu bezig om mensen enthousiast te maken en ambassadeur te maken van jouw product of dienst. Na afloop beschik je dan wel over een groep betrokken investeerders. Vaak zijn zij je eerste klanten en ambassadeurs van het eerste uur. Daarnaast levert een dergelijke campagne een hoop gratis publiciteit op en na afloop een super voldaan gevoel. Wat is er nou leuker dan merken dat je tientallen, soms zelfs honderden, investeerders achter je hebt staan, die allemaal in jouw plan geloven. Bij Lovetofund zijn na afloop van de campagne de contactgegevens van de investeerders voor de ondernemer beschikbaar. Dit is niet bij alle platforms het geval.

Kosten

Het gebruik van de systemen en diensten van een platform kosten geld. De kosten voor platforms zijn meestal opgebouwd uit een analyse-fee (een paar honderd euro), in rekening gebracht om je project te screenen, een succesfee (een percentage van het opgehaalde bedrag) en een jaarlijkse fee voor het beheer: het regelen van de betaling van de termijnen aan investeerders en de communicatie tussen crowd en ondernemer. Bij Lovetofund betaal je alleen een plaatsingsfee en succesfee. Investeerders betalen geen kosten. 

Ondersteuning

Naast de genoemde kosten is het ook goed om te kijken naar de ondersteuning die je nodig hebt. Biedt het platform deze diensten aan, zijn deze diensten bij de kosten inbegrepen en welke toegevoegde waarde bieden zij dan?Lovetofund geeft je persoonlijk advies over hoe je je crowdfundingcampagne het beste kunt organiseren en hoe je je eigen netwerk kan activeren. Je krijgt een eigen contactpersoon die je persoonlijk van begin tot eind begeleidt bij je campagne. Hij zal je alle tips en tricks die wij kennen op het gebied van crowdfunding bijbrengen. Naast een crowdfundingplatform is Lovetofund ook een sociaal platform, waar mensen elkaar helpen. Dit doen we met lokale partners, fotografen of filmers die (startende) ondernemers met raad en daad bij kunnen staan. Lovetofund past perfect in de huidige tijd van social media en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit alles vanuit een sterk sociaal, lokaal en betrokken karakter. Lovetofund rekent hier geen extra kosten voor.

Screening door platform of de crowd

Nog een verschil tussen de platforms: de mate waarin ze je project screenen en al dan niet afwijzen. Ook hier moet je jezelf de vraag stellen: wil je zaken doen met de crowd of met het platform? Bij Lovetofund geloven we in de kracht van de crowd. Het succes van crowdfunding is afhankelijk van het type plan, de ondernemer en het aanwezige netwerk. De inhoudelijke kant van je plan wordt niet meegenomen. Zo bepalen investeerders samen of ze een plan een kans geven.

Risico’s

Investeren in campagnes van Lovetofund is risicovol. De ondernemers die via Lovetofund geld proberen op te halen hebben nieuwe plannen, of zijn startend. In de praktijk hebben deze plannen zich niet altijd bewezen. De slaagkans van deze plannen is van veel dingen afhankelijk. Denk hierbij aan de ervaring van de ondernemer, de markt die hij wil bedienen, of het de ondernemer lukt om klanten voor zich te winnen, maar ook van het netwerk dat hij heeft om eventuele tegenslagen op te vangen. Een ondernemer voert op ons platform campagne om mensen te overtuigen over zijn plannen. Dit zijn deels mensen uit het eigen netwerk, maar kunnen ook buurtgenoten, potentiële klanten of andere sympathisanten zijn. Het is een risico-investering dus je kunt je geld verliezen. Bekijk daarom goed waarin en in wie je investeert.

Wil jij een onderneming starten of jouw bestaande onderneming uitbreiden en zit je te denken aan crowdfunding? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.