12 januari 2018

Crowdfundingcampagne snel geslaagd: voor- of nadeel?

Een crowdfundingcampagne die binnen 48 uur of korter tonnen ophaalt. Een bericht wat je bij Lovetofund niet snel tegen zal komen. De maximale campagneduur bij Lovetofund bedraagt 3 maanden. De gemiddelde campagneduur bedraagt 75 dagen. Maar om met de woorden van Johan Cruijff te spreken "ieder nadeel heb zijn voordeel". John de Vlieger, eigenaar van Lovetofund, legt uit.

Zo snel mogelijk je geld dat wil toch iedere ondernemer?
Natuurlijk, maar besef wel: snel geld is vaak duur geld. Bij Lovetofund kijken we naast de financiering per onderneming en plan hoe je het meeste uit je campagne kunt halen. Dit betekent naast het invullen van de financieringsbehoefte, crowdfunding gebruiken om potentiële klanten aan je te binden. Crowdfunding creëert betrokkenheid.

Wat bedoel je met betrokkenheid?
Met betrokkenheid bedoel ik dat je als investeerder begrijpt waarin je investeert en dat je het leuk vindt dat dit plan wordt uitgevoerd. Maar nog meer dat je vindt dat dit écht uitgevoerd moet worden; dat je na de campagne de plannen blijft volgen om te zien hoe het gaat. Vaak wordt je zelfs klant. Een ambassadeur is iemand die je plan uitdraagt. Iemand die anderen vertelt in welk plan ze hebben geïnvesteerd en waarom.

Maar dat doe je toch ook als een campagne binnen een paar uur enkele tonnen ophaalt?
Dat ligt helemaal aan het soort campagne. Je ziet vaak dat er vooral beleggers investeren die voornamelijk een hoge rente willen. Er zijn best veel campagnes waar eigenlijk alleen cijfers worden genoemd en omzetverwachtingen. Dit zijn de campagnes die binnen enkele uren tonnen ophalen. Bovendien is er vaak geen filmpje, afbeeldingen of zelfs social media kanalen waar mensen kunnen volgen wat er daarna met hun geld gebeurt. Ook al zou je het willen, dan nog blijft het lastig om in contact te komen met de ondernemer om te weten wat hij of zij na de campagne gaat doen.

Maar misschien wil ik helemaal niet volgen wat de ondernemer doet of anderen erover vertellen? Ik wil gewoon een hoge rente op mijn geld!
Dat kan natuurlijk, maar dan zijn onze campagnes minder geschikt. Daar vragen ondernemers expliciet om feedback en andere steun van de groep investeerders. Ze willen weten of mensen achter het plan van de onderneming staan en dat investeerders deze plannen in begrijpelijke taal met anderen delen. En ze zien je ook dolgraag terugkomen als gast in de zaak, of als betrokken klant bij hun onderneming. Maar liefst 145 ambassadeurs steunden bijvoorbeeld WesterZwam. En wat is er nou leuker dan koffie drinken in de Mangerie die jij hebt helpen opbouwen?

En dat kan niet in 48 uur?
Dat is vaak te kort. Wij helpen ondernemers om hun crowd te vinden en te activeren. Het gebeurt maar zelden dat mensen na één oproep denken: fantastisch plan, ik word en blijf voor eeuwig ambassadeur. Ambassadeurschap heeft te maken met vertrouwen. En vertrouwen dat komt te voet en gaat te paard.

Dus als ik een plan heb en wil gaan crowdfunden, hoe weet ik als ondernemer dan wat het beste werkt?
Stel jezelf de vraag of je een plan hebt dat je helder kunt uitleggen, of je het als een voordeel ziet wanneer mensen over je plan praten en of je bereid bent om hiervoor de boer op te gaan om het uit te dragen. Is het antwoord daarop ‘ja’, dan pas je prima op ons platform. Ben je alleen op zoek naar geld en heb je geen zin of tijd om campagne te voeren, dan kun je beter naar een ander platform, zoals een peer-to-peer leen platform.

En waarom zou ik dan kiezen voor een regionaal platform als Lovetofund?
Gemiddeld komt 60 procent van het bedrag dat wordt geïnvesteerd uit de eigen gemeente en meer dan 80 procent uit de eigen regio. Crowdfunding is dus vooral een lokale aangelegenheid.

Wil jij een onderneming starten of jouw bestaande onderneming uitbreiden en zit je te denken aan crowdfunding? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.