13 augustus 2018

6 redenen waarom je lokaal wil crowdfunden

Crowdfunding gaat om het bereiken van zoveel mogelijk mensen. Iedereen moet immers van je onderneming horen. Maar voordat je plannen maakt om het universum over te nemen, is het niet gek om eerst eens in je eigen regio te kijken. Daar valt veel meer uit te halen dan je nu misschien denkt.

Hier zijn zes redenen waarom je lokaal wil crowdfunden.

Je kent de markt.

Als ondernemer ben je op de hoogte van wat er speelt in je regio. Je weet waar behoefte aan is, wat werkt en ook wat je niet moet doen. Deze kennis geeft je en voorsprong in het bereiken van je lokale crowd.

Je bent zichtbaar.

Je onderneming is voor mensen uit de buurt vaak veel eerder zichtbaar dan voor het grote publiek. Ze kennen je bedrijf bijvoorbeeld al, of zien dat je dat ene pand dat al zo lang leegstaat betrekt. Hierdoor gaat je plan leven. Onderschat de kracht van mond-tot-mond reclame niet.

Aandacht van lokale pers.

Het is veel makkelijker om persaandacht te krijgen van lokale pers, dan landelijke pers. Regio- en buurtkranten vinden het vaak leuk om over nieuwe initiatieven in buurt te schrijven.

Je kent al mensen.

Vergeet niet dat alle mensen die jij kent zelf ook weer een groot netwerk hebben. Door hen aan te sporen hun netwerk aan te spreken, verwerf je snel bekendheid in je regio.

Trouwe funders.

Mensen uit je buurt zullen niet alleen sneller investeren in je crowdfundingcampagne maar worden vaak ook je klant. Zij zijn degenen die het snelst gebruik gaan maken van je diensten.

Lokaal trekt extern.

Je regio enthousiasmeren voor je plan schept vertrouwen voor externen. Wanneer zij meedoen en leuke berichten achterlaten, zullen onbekenden een beter beeld krijgen van je plan en hoe het ontvangen wordt. Zo dient je lokale crowd toch nog als springplank voor de rest van de wereld.

Wil jij een onderneming starten of jouw bestaande onderneming uitbreiden en zit je te denken aan crowdfunding? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.